&noscript=1 /> Čokoládový dort a pivní krém - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

pecivo

Čokoládový dort s pivním krémem

Čokoládový dort a pivní krém

Tento dort má mnoho předností: krém vyrobený z piva a ginu je překvapivý a dokonale ladí s čokoládovým piškotem z vajec z volného chovu.
Matthias Stuefer
Hospodář z Guggenbergerhof
Přísady
Forma o průměru 26 cm
150 MIN.
  • Čokoládový piškotový dort:
  • 5
    vejce
  • 100 g
    cukru
  • 1 pytlícek
    vanilkového cukru
  • 6 lžíce
    horké vody
  • 120 g
    pšeničné mouky
  • 60 g
    škrobu z pšeničné mouky
  • 1/2 balení
    prášku do pečiva
  • 3 lžíce
    neslazeného kakaového prášku
  • Pivní krém:
  • 150 ml
    tmavého piva
  • 2
    žloutek
  • 100 g
    cukru
  • 2 pytlícek
    vanilkového cukru
  • 5 list
    želatiny namočených ve studené vodě
  • 30 ml
    ginu
  • 300 ml
    smetany
  • Další:
  • 120 g
    meruňkové marmelády
  • cokoládová poleva 
  • Vytisnout recept
    www.roterhahn.it
    Příprava - Čokoládový dort s pivním krémem
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Na čokoládový piškot vyšlehejte vejce z volného chovu, cukr a vanilkový cukr do pěny.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Za stálého míchání přidávejte horkou vodu, dokud směs není nadýchaná.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Opatrně podmíchejte mouku, pšeničný škrob, prášek do pečiva a kakaový prášek.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Nalijte do dortové formy a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 20 minut. 
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Na pivní krém ušlehejte ve vodní lázni 100 ml piva, žloutky, cukr a vanilkový cukr, ušlehejte nejprve za tepla a pak za studena.
    • circle-dashed 6.
      Krok
      Přidejte vymačkanou želatinu.
    • circle-dashed 7.
      Krok
      Přidejte gin a zbytek piva (50 ml), nechte vychladnout a poté vmíchejte šlehačku.
    • circle-dashed 8.
      Krok
      Korpus dortu nechte vychladnout a rozkrojte ho podélně na dva pláty.
    • circle-dashed 9.
      Krok
      Na jeden plát korpusu rozetřete meruňkovou marmeládu a poté na něj rovnoměrně rozetřete pivní krém (pomocí dortového kruhu).
    • circle-dashed 10.
      Krok
      Na to položte druhý plát korpusu a dejte dort přes noc do chladničky.
    • circle-dashed 11.
      Krok
      Vlažnou čokoládovou polevu rozetřete na povrch.
    •  
      Hodně štěstí
    Matthias Stuefer
    Sedlák nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
    Guggenbergerhof v Jenesienu/Afing
    Další recepty

    Dostali jste chuť?