&noscript=1 /> Kritéria kvality značky "Roter Hahn"
 
Kritéria kvality značky Roter Hahn
Kritéria kvality značky Roter Hahn

Kritéria kvality

Osvědčená kvalita

I když už jsou statky značky "Roter Hahn" od sebe odlišné, všechny nabízejí špičkovou úroveň pohostinnosti, čerstvých produktů, aktivního zemědělství a živých tradic.

I když už jsou statky značky "Roter Hahn" od sebe odlišné, všechny nabízejí špičkovou úroveň pohostinnosti, čerstvých produktů, aktivního zemědělství a živých tradic.

Kritéria kvality značky Roter Hahn
Dovolená na statku
VÍCE NEŽ 1 600 ZEMĚDĚLSKÝCH PODNIKŮ
Kritéria kvality značky Roter Hahn
Kvalitní produkty od zemědělců
86 STATKŮ
Kritéria kvality značky Roter Hahn
Venkovské šenky
25 STATKŮ
Kritéria kvality značky Roter Hahn
Venkovská řemesla
7 STATKŮ
Kurzy vaření v jihotyrolské Škole vaření
Škola vaření
50 kuchařských akcích

Dovolená na statku

Kvalitní produkty

Šenky na statku

Tradiční řemesla

Škola vaření značky Roter Hahn

Škola vaření značky Roter Hahn

Seznámení s venkovským životem 

Jižní Tyrolsko nabízí na relativně malé ploše nepřeberné množství krajin. Společnost Roter Hahn, která nabízí více než 1 600 statků v nadmořské výšce od 200 do 1 900 metrů, zohledňuje všechny zemědělské tradice regionu, ať už se jedná o malebný ovocnářský a vinařský statek v dolním toku řeky Etsch, nebo o horský statek ve vysokohorském prostředí.

 

Následující kritéria kvality platí pro všechny statky "Roter Hahn":

  • Malé stavby: Statek může nabízet maximálně pět rekreačních apartmánů nebo osm pokojů.
  • Časová náročnost: Časová náročnost hospodaření musí převažovat nad časovou náročností péče o hosty. Hodnocení probíhá podle pevně stanovených denních směn.
  • Pohostinnost: O hosty se osobně stará rodina ze statku.
  • Živý statek: Na statku probíhá aktivní zemědělství, se kterým se hosté mohou seznámit.
  • Vlastní produkty statku: Na statku je hostům po celý rok nabízen alespoň jeden domácí produkt.

 

Dovolená na statku, to je mnoho jedinečných příležitostí, jak zažít selskou tradici, blízkost přírody a láskyplnou pohostinnost na vlastní kůži.

 

Kritéria kvality značky Roter Hahn

Ověřená kvalita a původ

Jižní Tyrolsko se těší vynikající pověsti jako země původu vysoce kvalitních místních produktů. Na polích a zahradách jižně od Brenneru se díky zeměpisné poloze a slunnému klimatu pěstuje lahodné ovoce, zdravá zelenina, aromatické bylinky, chovají se zde hospodářská zvířata. Selské produkty zemědělských výrobců nejenže vznikají v souladu s přírodou, jsou také vyráběny s tradiční řemeslnou zručností a maximální péčí.

 

Pro kvalitní selské produkty značky Roter Hahn platí následující kritéria kvality:

  • Suroviny rostou v souladu s přírodou a nejméně 75 % pochází přímo ze statku.
  • Maximálně 25 % lze nakoupit z jiného statku v Jižním Tyrolsku.
  • Zpracování produktů probíhá láskyplnou ruční prací přímo na statku.
  • Každý produkt se značkou Roter Hahn úspěšně prošel slepou degustací nezávislé odborné komise.
  • Při skladování se používají pouze speciální šetrné postupy.

 

Kritéria kvality značky Roter Hahn

Jídlo od hospodáře

Zdravé, přírodní a chuťově nenapodobitelné: produkty podávané v jihotyrolských venkovských šencích pocházejí většinou přímo ze statku a místních polí, jsou zpracované podle starých tradic a nabízejí pokladnici kulinářských delikates. Typické venkovské pokrmy z Jižního Tyrolska vám osobně naservírují přátelští hospodáři.

 

Pro šenky značky Roter Hahn platí následující kritéria kvality:

  • Více než 80 % produktů pochází z vlastního hospodářství a dalších statků v Jižním Tyrolsku.
  • Více než 30 % produktů pochází z vlastního hospodářství a polí.
  • Není povoleno podávat hotová jídla. Na jídelním lístku jsou pouze pokrmy, které jsou 100% domácí výroby.
  • Hostům jsou nabízeny nejméně tři domácí šťávy.
  • Vejce používaná v kuchyni pocházejí z jihotyrolského volného chovu.
  • Nabízené destiláty pocházejí z produkce statků v Jižním Tyrolsku.

 

Ve vinařských šencích “Buschenschänke” pochází víno ze 100 % z vlastní produkce a je každoročně testováno nezávislou odbornou komisí.
Selské šenky “Hofschänke” zase nabízejí pokrmy s masem z vlastního hospodářství.

 

Na jihotyrolských statcích je kladen velký důraz na pohostinnost. Mimochodem, nejlepší selská kuchyně je každoročně oceňována cenou "Šenk roku".

 

Kritéria kvality značky Roter Hahn

Nejen unikátní předměty

Po staletí hrála řemesla na jihotyrolských statcích důležitou roli. Po celé generace lidé vyřezávali, soustružili, plstili a tkali s velkou zručností. Suroviny obvykle pocházely přímo ze statku nebo z nejbližšího okolí. Postupem času se tato stará tradice stále více odsouvala do pozadí.

Aby bylo tomuto venkovskému řemeslu, které téměř upadlo v zapomnění, učiněno zadost, někteří zemědělci se této činnosti znovu ujali. Na rozdíl od minulosti se dnes již nevyrábějí užitkové předměty, ale především dekorativní výrobky. Díla vyrobená starým řemeslem jsou cennými jedinečnými kusy, z nichž se žádný nepodobá tomu dalšímu.

 

Pro výrobky venkovských řemesel značky Roter Hahn platí následující kritéria kvality:

  • Všechny suroviny pocházejí z Jižního Tyrolska a některé z nich přímo ze statku.
  • Výrobky jsou vyrobeny výhradně selskou rukou.
  • Zpracování výrobků probíhá přímo na statku.

 

Kritéria kvality značky Roter Hahn
Eventprogramm der Roter Hahn Kochschule

Zcela regionální, tradičně připravované a inovativně interpretované – Na statku s jedinečnou atmosférou se lidé ponoří do jihotyrolské venkovské kuchyně formou kulinářského zážitku a nově poznají a ocení její jídla a pokrmy. Pod vedením zkušených kuchařů připravují účastníci akce tradiční pokrmy s produkty 100% pocházejícími z jihotyrolských statků, na nichž si společně pochutnávají. 

Ve škole vaření značky Roter Hahn si cení zemědělských produktů, místní suroviny jsou pečlivě zpracovávány a kombinují se tradiční recepty s novými nápady.

Pro školu vaření Roter Hahn platí tato kritéria kvality:

 

  • Pět hodin zážitků – ponořte se do venkovských kulinářských požitků Jižního Tyrolska s pěti různými tématy akcí:
    1. Vaření s přírodou
    2. Ze zeleninové zahrádky
    3. Pochoutky z pánve
    4. Masné pokrmy
    5. Lahůdky z hor
  • Menu o 4 chodech doplněné odpovídajícími víny – od aperitivu po dezert
  • Přísady z jihotyrolských statků – v souladu s ročním obdobím
  • Kuchaři a kuchařky z Jižního Tyrolska – zkušení profesionálové, úzce spjatí se svou domovinou
  • Společenský duch a spolupráce – zážitek v kuchyni i u jídelního stolu
  • Venkovská atmosféra – živý statek s dlouholetou tradicí 
  • Tradice a inovace – tradiční recepty na nový způsob

 

Roter Hahn

Pečeť kvality

Rohter Hahn, to je záruka pro …

Dovolená na statku

Přes 1.600 statků s útulným ubytováním na vás čeká

Statky-vyhledávání
Dovolená na statku
Dovolená na statku
Kvalitní produkty ze statku

86 producentů vám nabízí na 800 delikates ze statku

Kvalitní produkty
Kvalitní produkty ze statku
Kvalitní produkty ze statku
Šenky na statku

25 šenků vás bude rozmazlovat výtečnými pokrmy

Šenky
Šenky na statku
Šenky na statku
Tradiční řemesla

7 uměleckých řemeslníků, jejichž originální díla si vás podmaní

Řemesla
Tradiční řemesla
Tradiční řemesla
Škola vaření Roter Hahn

Poznejte jihotyrolskou venkovskou kuchyni na 50 kuchařských akcích

Škola vaření
Škola vaření Roter Hahn
Kurzy vaření v jihotyrolské Škole vaření