X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.

Paní domu Vás zve ke stolu

Pozvání do selského šenku

Užívat si u sedláků znamená, užívat si přímo u zpracovatelů. To se ukáže vždy v kuchyni na statku, v království selky. Ta umí vykouzlit nejrůznější lahůdky převážně z vlastních produktů: suroviny jsou nefalšované, čerstvé a zdravé, nabídka odpovídá sezoně a přináší na stůl rozmanité chutě.

Slavná je jihotyrolská svačinka - Marende , kterou tvoří domácí selský špek, klobásky Kaminwurzen a uzené maso, uzeniny a sýry a také chutný selských chleba. K tomu se podává dobré víno, které vše kulinářsky podtrhuje.

Mezi teplé předkrmy patří domácí taštičky Schlutzer a Tirtlen, ale také polévky, knedlíky a noky.

Tradiční selské speciality pokračují v nabídce hlavních jídel: vydatné selské pochoutky Bauernschöpsernes, Bauernbratl, nakládané vepřové maso a domácí klobásky, jejichž recepty patří k tajemstvím každého statku. Jako přílohy se podávají chutné brambory a kořeněné kyselé zelí.

Ale také selské sladkosti jsou pokušením: taštičky Krapfen s různými náplněmi od meruňkových marmelád přes tak zvané „Kloatzen“ (sušené hrušky) až po mák, trhanec, Kniakiachl a štrúdl na všechny způsoby potěší každého mlsotu.

> Šenky Buschenschank a Hofschank v Jižním Tyrolsku
> Selská jídla v Jižním Tyrolsku - vysvětlivky
> Recepty z Jižního Tyrolska