X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.

Paní domu Vás zve ke stolu

Pozvání do selského šenku

Užívat si u sedláku znamená, užívat si prímo u zpracovatelu. To se ukáže vždy v kuchyni na statku, v království selky. Ta umí vykouzlit nejruznejší lahudky prevážne z vlastních produktu: suroviny jsou nefalšované, cerstvé a zdravé, nabídka odpovídá sezone a prináší na stul rozmanité chute.

Slavná je jihotyrolská svacinka - Marende , kterou tvorí domácí selský špek, klobásky Kaminwurzen a uzené maso, uzeniny a sýry a také chutný selských chleba. K tomu se podává dobré víno, které vše kulinársky podtrhuje.

Mezi teplé predkrmy patrí domácí tašticky Schlutzer a Tirtlen, ale také polévky, knedlíky a noky.

Tradicní selské speciality pokracují v nabídce hlavních jídel: vydatné selské pochoutky Bauernschöpsernes, Bauernbratl, nakládané veprové maso a domácí klobásky, jejichž recepty patrí k tajemstvím každého statku. Jako prílohy se podávají chutné brambory a korenené kyselé zelí.

Ale také selské sladkosti jsou pokušením: tašticky Krapfen s ruznými náplnemi od merunkových marmelád pres tak zvané „Kloatzen“ (sušené hrušky) až po mák, trhanec, Kniakiachl a štrúdl na všechny zpusoby poteší každého mlsotu.

> Šenky Buschenschank a Hofschank v Jižním Tyrolsku
> Selská jídla v Jižním Tyrolsku - vysvetlivky
> Recepty z Jižního Tyrolska