X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.

Hausmannhof

Kvalitní produkty ze statku v Natz-Schabs 

Hausmannhof - Raas  - Natz-Schabs - Pokoje k pronájmu  - Eisacktal
Hausmannhof
Christine und Erich Deltedesco
Kirchweg 2
39040 Natz-Schabs / RaasNatz-Schabs / Raas
tel. +39 0472 412584
Mobil +39 338 6371945
erich.deltedesco@rolmail.net na upomínkovém lístku
Popis statku
Statek Hausmannhof obklopuje náhorní plošina Raas plná jabloní. Stojí v nadmořské výšce 820 metrů. Rodina Deltedesco produkuje na svém klasickém ovocnářském statku s velkým citem a nadšením pro přírodní potraviny své lahodné výrobky. Sladkokyselá, přírodně zakalená jablečná šťáva je k mání v malé prodejně na statku, stejně jako pečlivě vyráběné marmelády a sirupy.
Výkladní skrín s našimi produkty
Přírodně zakalená jablečná šťáva (1 l, 3 l, 5 l, 10 l)
Kritéria kvality Ovocné šťávy

Ovocné šťávy - Šťavnatá záležitost

Ve své vylisované podobě se jihotyrolská jablka a hrozny stávají voňavým a chutným nápojem, který skvěle uhasí žízeň a je oblíbený u mladých i starších konzumentů. Pod označením "Roter Hahn" se do lahví dostávají jen šťávy se zcela zralých jablek pocházející z jihotyrolských statků. Nabízejí se jako jednoodrůdové nápoje, nebo jako směsi. Pěstování jablek se musí řídit směrnicemi integrovaného sadařství nebo biologického pěstování. Z lisů tak vytéká výhradně přírodně zakalená jablečná nebo révová šťáva prvotřídní kvality. Použití antioxidantů a ochranných prostředků není povoleno. Po stočení se jablečná šťáva kvůli trvanlivosti pasterizuje.
Sirupy (jablečný míchaný se zavinutkou podvojnou, malinový, z bezových květů, červeného rybízu, višňový) vždy po 0,5 l
Kritéria kvality Ovocný sirup

Ovocný sirup - Plná chuť bez chemie

Ať už jsou z ovoce, květů nebo z bylin - domácí sirupy jsou stále žádanější. To nepřekvapí, protože po stránce chuti jim běžné kupované nápoje nemohou konkurovat. Značka „Roter Hahn“ je zárukou, že se pro jejich výrobu používají pouze vybrané suroviny. Na statcích pak postupují podle starých z generace na generaci předávaných receptů. Ovoce, květy a byliny všeho druhu se tu mísí s řepovým nebo s třtinovým cukrem. Zatímco řepový cukr pochází ze statku, u třtinového to možné není: u sirupů proto platí pravidlo, že mohou obsahovat nanejvýš 25 procent kupovaných surovin - to se však váže jen na ovocnou složku. Sirupy pak zamíří do lahví a prodávají se jako čisté odrůdy nebo jako směsi - obojí pod značkou „Roter Hahn“.
Ovocné marmelády (jablečno-ostružinová, jablečno-malinová, jablečno-bezová, jablečno-zázvorová, jablečno-brusinková, jahodová, malinová, malinovo-ostružinová, třešňová, meruňková, brusinková, kdouloňová, švestková) vždy po 165 g, 270 g
Kritéria kvality Ovocné marmelády

Ovocné marmelády - Malé velké plody

Marmelády značky „Roter Hahn“ bodují u zákazníků díky své vysoké kvalitě a nezapomenutelné vůni. Jejich základem jsou sluncem vyzrálé čerstvé suroviny, které se ve formě směsí nebo podle odrůd a bez chemických přísad dostávají do sklenic. Maliny, jahody, borůvky, švestky, meruňky, třešně nebo kaštany - různost ručně sbíraného ovoce nejlepší kvality, které se na statcích zpracovává na chutné marmelády, je velká. Je tu přitom jedna zvláštnost: nezapomenutelné aroma vzniká díky vysokému podílu ovoce a malému množství cukru. Ovoce se navíc po rozporcování šetrně ohřívá, aby zůstaly zachovány jeho vitamíny, chuť a barva.
Najdete nás takto
Statek stojí v centru obce Raas, naproti autobusové zastávce. Prodejna na statku je otevřena od pondělí do pátku od 14 hodin a v sobotu po celý den nebo po telefonické domluvě.
Nákres příjezdu pro vás na cestu