X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Kvalitní produkty
Tipy a recepty

Tipy k produktům a recepty

Ryzí jihotyrolská chut

Zajímají vás zvláštnosti kvalitních produktu ze statku? Chcete je umet správne skladovat, pekne je naaranžovat nebo zkusit z nich neco pripravit?
Kliknete na obrázek - a dostanete se rovnou na tipy.

This Item uses Adobe Flashplayer.
You can download it using the button below.

Get Adobe Flash player

Jak uvařit správně vejce

Nikdy nedávejte vejce přímo z lednice do vroucí vody, jinak prasknou. Nechejte je na chvíli odstát, aby se ohřály na pokojovou teplotu. Když spěcháte, propíchněte vejce jehlou opatrně v jeho široké části - tam, kde má vzduchovou komoru.

Pijte 1 sklenici ovocné šťávy denně

Jedna sklenice ovocné šťávy pokryje denní dávku vitamínu C. Zároveň pomáhá organismu lépe vstřebávat železo ze stravy.

Sušené ovoce jako svačinka

Výživoví poradci doporučují konzumovat pětkrát denně ovoce nebo zeleninu. Zní to jako příliš, ale lze to zvládnout, když se nezapomíná na sušené ovoce. Je zabalené do malých sáčků a vejde se do každé kapsy!

Sýr vyžaduje pečlivé uskladnění

Sýru je nejlíp při teplotě 12 stupňů Celsia. Ideální je studený sklep. Sýr však můžete skladovat také v přihrádce na zeleninu ve vaší lednici. Jedinou výjimku tvoří čerstvé sýry, které mají raději větší chladno.

Jak správně ochutnávat destiláty

Na rozdíl od vína není vhodné destiláty ve skleničce promíchávat. Alkohol se tím vyburcuje a překryje jemné ovocné aroma. Nejlepším koštovacím zážitkem je, když se destilát ve sklenici po 20 až 30 sekundách přiloží k nosu a po nádechu se ochutná. Správná teplota tohoto nápoje se pohybuje mezi 16° a 17 °C.

Ovocný sirup pro chladné i teplé roční období

V zimních měsících je vhodné ovocné sirupy ředit s horkou vodou nebo s bylinkovým čajem. V létě poslouží ve spojení se studenou vodou jako osvěžující nápoj anebo je můžete přelít přes zmrzlinu, pudink, krupičnou kaši či jiná sladká jídla.

Optimální sýrové aroma

Pravá vůně sýrů se projeví při pokojové teplotě. Proto se doporučuje vytáhnout sýr z lednice půl hodiny před jídlem. Příliš časté a velké výkyvy teplot však škodí kvalitě a chuti sýrů. Proto je vhodné vytáhnout z lednice jen takové množství, které se bude jíst.

Barvení šlehačky ovocným sirupem

Když chcete obarvit šlehačku, doporučíme vám ovocné sirupy. Opatrně sirup přimíchejte do ušlehané smetany.