X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Buchty

Přísady

(Na 12 kusů):
2 vejce
400 g mouky
1 balíček vanilkového cukru
25 g droždí
špetka soli
40 g cukru
1 polévková lžíce rumu
120 až 140 ml mléka
Marmeláda
2 polévkové lžíce másla

Příprava

Kvasnice smíchejte s cukrem a vlažnou vodou. Toto "předtěsto" nechejte 20 minut přikryté odpočívat při teplotě asi 35° C. Mezitím zahřejte máslo a přidejte vejce, vanilkový cukr, sůl a rum. Potom přisypejte mouku a zamíchejte. Nakonec přidejte "předtěsto" a vše dobře promíchejte. Těsto musíte hnít, až začne dělat bubliny. Potom ho nechejte 20 minut stát, až pak vyválejte natlusto, vykrojte kolečka a ty naplňte marmeládou. Dobře je uzavřete. Postavte je zavřenou částí dolů a vyskládejte buchty vedle sebe na máslem vymazaný plech, každou zvlášť potřete tekutým máslem. Přikryjte utěrkou a na teplém místě nechejte odstát. V troubě předehřáté na 180°C pečte asi 30 minut. Vytáhněte plech z trouby a nechejte buchty trochu zchladnout, potom je vyklopte a servírujte teplé (například s vanilkovým krémem).
vytisknout
www.roterhahn.it