X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Bylinkové plněné taštičky Schlutzer

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Bylinkové plněné taštičky Schlutzer

Přísady

Pro 4 osoby
Náplň:
Těsto:
50 g cibule
100 g žitné mouky
50 g másla
100 g žitné mouky
100 g brambor (uvařené a rozmačkané)
1 vejce
200 g ricotty
1 velká lžíce oleje
1 stroužek česneku (jemně ukrojený)
50 - 80 ml vody
po 1 malé lžičce pažitky, petrželky, bazalky (jemně nakrájené)
trocha soli
pepř z mlýnku, trocha parmazánu
bylinková sůl

Příprava

Z přísad připravte vláčné těsto, přikryjte ho a nechejte 30 minut odstát. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na malé kostičky a poduste ji na másle spolu s česnekem. Přidejte brambory, ricottu a najemno nakrájené bylinky, dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Z tenkého plátu těsta vykrojte kulaté, asi 6 cm velké plátky, naplňte je bylinkovou směsí, vytvarujte z těsta taštičky ve tvaru půlměsíce a pevně je stlačte. Taštičky Schlutzkrapfen dejte do vroucí vody a nechte je 2 až 3 minuty lehce povařit. Vyjměte je z vody, dobře je osušte a vyrovnejte na talíře. Nakonec taštičky posypte parmazánem, přelijte je přepuštěným máslem a posypte pažitkou a bylinkovou solí.

Ať se vám příprava podaří, přeje selka Maria Reichhalter Prader ze statku Wieshof v Lajenu.
vytisknout
www.roterhahn.it