X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Chřestový salát s vejcem

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Chřestový salát s vejcem

Přísady

1 svazek pampelišek
1 polévková lžíce másla
3 uvařená vajíčka
250 g zeleného chřestu
5 malých rajčat
250 g bílého chřestu
Ocet z bílého vína
1 čajová lžička cukru
Olivový olej
1/4 citrónu

Příprava

Přiveďte k varu dostatečné množství slané vody a ochuťte ji cukrem, citrónem a máslem. Umytý zelený chřest a oloupaný bílý chřest ponořte na pět minut do horké vody. Vyjměte chřest z vody, nechejte trochu zchladnout a nakrájejte jej na malé kousky. Umyté pampeliškové listy smíchejte s chřestem a dochuťte rajčaty, octem a olejem. Nakonec přidejte vařená
vejce a servíruje.
Dobré pořízení přeje
Helene Schwarz
Selka od Roter Hahn Šenk typu Buschenschank “Oberlegar” u Terlan
vytisknout
www.roterhahn.it