X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Císařský trhanec Kaiserschmarrn

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Císařský trhanec Kaiserschmarrn

Přísady

5-6 vajec
80 g másla
1/4 l mléka
3 polévkové lžíce cukru
160 g mouky
60 g namočených rozinek
špetka soli

Příprava

Mléko, prosátou mouku a špetku soli pořádně rozmíchejte. Přidejte vajíčka a lehce zamíchejte. Nechte chvíli odležet. Na velké pánvi zahřejte půlku másla, těsto naplňte a na mírném ohni mírně opečte dohněda spodní stranu. Nahoru nasypte sušené rozinky, poté těsto otočte, trochu nazvedněte a podlijte zbytkem másla. Dosmažte, dvěma lžícemi roztrhejte na velké kusy a servírujte posypané cukrem.
vytisknout
www.roterhahn.it