X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Hroznovo-skořicový krém

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Hroznovo-skořicový krém

Přísady

500 ml hroznové šťávy
1 špetka skořice
4 žloutky
60 g kamutové mouky

Příprava

Dvě třetiny hroznové šťávy přiveďte spolu se skořicí k varu. Zbytek hroznové šťávy promíchejte s kamutovou moukou a se žloutky. Vroucí hroznovo-skořicovou šťávu vmíchejte do těsta z vajec, mouky, šťávy a přes síto přelijte zpátky do hrnce, při stálém míchání nechejte krátce povařit.
 
 Hroznovo-skořicový krém se velmi dobře hodí k domácímu kynutému pečivu. Užijete si ho však také za studena jako pudink. V takovém případě je ale nutné při přípravě použít větší množství mouky.
vytisknout
www.roterhahn.it