X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Hruškovo-tvarohový koláč

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Hruškovo-tvarohový koláč

Přísady

Linecké těsto
Náplň
200 g mouky
1 sklenice zavařených hrušek
100 g másla
500 g tvarohu
1 vejce
1 balení vanilkového pudinku
70 g cukru
200 g cukru
1 velká lžíce prášku do pečiva
1 šlehačka
250 ml mléka
3 vejce

Příprava

Mouku promíchejte s práškem do pečiva. Přidejte vejce, vanilkový cukr a měkké máslo, vytvořte těsto. Těsto válečkem rozválejte (asi 1 cm tlusté) a vyložte jím dno namaštěné koláčové formy. Zbytkem těsta obložte stěny formy nebo těsto natáhněte nahoru ze dna formy. Okapané hrušky poté položte na linecké těsto. 3 žloutky, tvaroh, prášek na vanilkový pudink, 100 g cukru, smetanu a mléko spolu promíchejte (nešlehat). Vytvořená hmota se položí na hrušky. Pečte při 180°C asi 45 minut.
Poté ušlehejte 3 bílky se zbylými 100 g cukru na sníh, rozetřete na koláč a pečte dalších 15 minut.
vytisknout
www.roterhahn.it