X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Jihotyrolská vinná polévka

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Jihotyrolská vinná polévka

Přísady

100 ml šlehačky
na špičku nože skořice
3 žloutky
špetka soli
1/4 l masové polévky
Na přílohu:
1/8 bílého vína (Gewürztraminer, Weißburgunder)
2 plátky toastového chleba
1/2 čajové lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
40 g másla

Příprava

Smetanu smíchejte se žloutkem, přidejte masový vývar, bílé víno a pomalu ohřejte. Ušlehejte metličkou sníh na pěnu, žloutek se nesmí srazit (polévka nesmí nikdy vřít). Jakmile polévka dostane krémově-pěnovou konzistenci, ochuťte ji muškátovým oříškem, skořicí a solí. Z toastového chleba odstraňte kůrku a nakrájejte ho na malé kostičky. Na pánvi nechejte povolit máslo a toastové kostky při neustálém míchání opečte dozlatova. Poté posypejte skořicí a sundejte z pánve. Polévku nalijte do misek, posypejte skořicít a ihned servírujte.
Dobré pořízení přeje
Emma Ploner
Selka od Roter Hahn Šenk typu Buschenschank “Huberhof” u Brixen
vytisknout
www.roterhahn.it