X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Kaštanové Krapfen

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Kaštanové Krapfen

Přísady

Na kynuté těsto:
Citrónová kůra
1 kg pšeničné mouky
'½ sklenice rumu nebo šnapsu
50 g kvasnic
Na náplň:
20 g soli
300 g pečených kaštanů
200 g cukru
300 ml mléka
asi 500 ml mléka
100 ml smetany
100 g másla
80 g cukru
6 žloutků
1 špetka soli
2 vanilkové cukry
2 polévkové lžíce rumu

Příprava

Přísady pro kynuté těsto dobře promíchejte do střední tuhosti. Náplň vytvořte z pečených a oloupaných kaštanů, které vařte společně s mlékem, smetanou, cukrem a trochou soli asi 30 minut - a poté je pasírujte. Ochuťte rumem a případně přilijte mléko nebo smetanu.

Z těsta uválejte 1 cm tlusté listy, vyryjte z nich kruhy a kornoutem na ně naneste kaštanovou náplň. Složte kruhy do tvarů půlměsíce a pevně stlačte okraje. Nechejte 20 minut odstát a poté pečte na rozpáleném tuku. Servírujte s práškovým cukrem.
Dobré pořízení přeje
Erika
Selka od Roter Hahn Šenk typu Buschenschank “Villscheiderhof” u Brixen
vytisknout
www.roterhahn.it