X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Kopřivové knedlíky

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Kopřivové knedlíky

Přísady

300 g pečiva na knedlíky
špetka soli
1/8 l mléka
pepř z mlýnku
300 g kopřiv
1 na špičku nože muškátového oříšku
1 cibule
2 polévkové lžíce mouky
2 stroužky česneku
Další:
40 g másla
40 g parmazánu (nastrouhaného)
4 vajíčka
60 g hnědého másla

Příprava

Pečivo na knedlíky namočte do mléka. Kopřivy omyjte, blanšírujte, dobře vymačkejte, nasekejte najemno a poté smíchejte s pečivem. Najemno nakrájejte cibuli a česnek a poduste spolu na másle. Poté přidejte pečivo s vejci. Okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem, celou hmotu dobře hněťte. Nakonec přidejte trochu mouky a vytvořte malé knedlíky. Vařte je ve slané vodě asi 10 minut. Posypejte parmazánem a servírujte s povoleným zhnědlým máslem.
Dobré pořízení přeje
Martha Thaler
Selka od Roter Hahn Šenk typu Hofschank “Zmailer-Hof” u Schenna
vytisknout
www.roterhahn.it