X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Maková roláda

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Maková roláda

Přísady

Na roládu:
1 balíček vanilkového cukru
5 vajíček
na špičku nože skořice
2 polévkové lžíce medu
špetka soli
280 g mouky
2 polévkové lžíce cukru
180 g cukru
Na náplň:
3 polévkové lžíce vody
500 ml smetany
100 g máku (najemno namletého)
200 g brusinkové marmelády
1 čajová lžička prášku do pečiva

Příprava

10 minut šlehejte žloutek s medem, vodou a cukrem. Poté přidejte mouku, mák, prášek do pečiva, vanilkový cukr a skořici. Bílek rozšlehejte se špetkou soli a dvěma lžícemi cukru na sníh, pomalu přidejte pod těsto. Roládu tlustou na jeden prst rozložte na pečícím papírem pokrytém plechu a pečte 10 minut při 180° C. Poté ji vyklopte na utěrku, trochu srolujte a nechejte vychladnout. Ušlehejte šlehačku a přidejte marmeládu. Upečené těsto naplňte náplní, posypejte práškovým cukrem a servírujte.
Dobré pořízení přeje
Edith Marsoner
Selka od Roter Hahn Šenk typu Hofschank “Schifferegger” u Kiens
vytisknout
www.roterhahn.it