X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Meruňkové knedlíky

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Meruňkové knedlíky

Přísady

Na těsto:
16 meruněk
400 g vařených brambor
75 g másla
175 g mouky
50 g chlebové strouhanky
50 g másla
1 čajová lžička skořice
5 polévkových lžic pšeničné krupice
16 čajových lžiček cukru
3 vajíčka
Cukr
špetka soli
Máslo (zhnědlé)
Další:

Příprava

Teplé brambory rozmačkejte a promíchejte s moukou, máslem, krupicí, vajíčky a solí. Vypeckujte meruňky a každou naplňte lžičkou cukru. Meruňky obalte bramborovým těstem, ponořte do vroucí slané vody na pět minut. Promíchejte cukr, skořici a strouhanku a knedlíky v této směsi vyválejte. Dejte knedlíky na talíř, přelejte horkým máslem a servírujte.
Dobré pořízení přeje
Anni Fieg
Selka od Roter Hahn Šenk typu Buschenschank “Rauthof” u Meran
vytisknout
www.roterhahn.it