X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Nakládané vepřové se zelím

Recepty z Jižního Tyrolska

Hlavní chody

Nakládané vepřové se zelím

Přísady

Pro 4 osoby
1 čajová lžička kmínu
700 g nakládaného vepřového masa (plec, bok, krkovice, kýta)
1 bobkový list
500 g kyselého zelí
1 cibule, nakrájená na kostičky
3/4 l vody
2 polévkové lžíce másla
3 jalovcové bobule
1 polévková lžíce mouky
5 kuliček pepře
podle potřeby sůl
2 stroužky česneku

Příprava

Kyselé zelí (omyjte, pokud je příliš slané!) smíchejte s vodou, bobulemi jalovce, zrnky pepře, česnekem, kmínem, bobkovým listem a přiveďte k varu. Zatím nesolit! Přidejte vepřové naložené v solném láku a spolu mírně vařte asi 1 1/2 hodiny. Maso vyjměte a k zelí přidejte kostičky cibule opečené na másle a podle chuti osolte nebo přidejte trochu mouky. Servírujte s masem.
vytisknout
www.roterhahn.it