X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Obalená jablka Apfelkiechl

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Obalená jablka Apfelkiechl

Přísady

4 jablka
špetka soli
Šťáva z 1 citrónu
1/8 l mléka
Skořice
2 polévkové lžíce rumu
12 dkg mouky
Cukr moučka na posypání
2 vejce
Fritovací olej

Příprava

Jablka oloupejte, jádra odstraňte a nakrájejte je na plátky tlusté jako prst. Pokapejte citrónovou šťávou a posypte skořicí. Z mouky, žloutku, soli, mléka, rumu a z ušlehaného bílku připravte těsto. Obalte v něm jablka. Na horkém oleji opékejte do zlata a na závěr posypte cukrem.
 Namísto mléka použijte bílé víno.
vytisknout
www.roterhahn.it