X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Placky z erteplí se zelím

Recepty z Jižního Tyrolska

Hlavní chody

Placky z erteplí se zelím

Přísady

600 g moučných brambor
Sůl
2 žloutky
Olej na pečení
2 polévkové lžíce rozpuštěného másla
500 g vařeného kyselého zelí
400 g mouky

Příprava

Uvařte brambory, rozmačkejte je a nechejte zchladnout. Přidejte žloutek, rozpuštěné máslo, mouku a sůl, vše uhnětejte na těsto. Válečkem těsto uválejte na dvoumilimetrovou tloušťku. Vykrojte 8 cm velké kulaté kusy těsta a opečte je na oleji dozlata. Na papírových utěrkách nechejte okapat tuk a servírujte teplé s kyselým zelím.
Dobré pořízení přeje
Kainzwaldner Rosmarie
Selka od Roter Hahn Šenk typu Buschenschank “Oberpartegger” u Villanders
vytisknout
www.roterhahn.it