X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Pohankové nudle s klobáskami Kaminwurzen, pórkem a rajčaty

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Pohankové nudle s klobáskami Kaminwurzen, pórkem a rajčaty

Přísady

Přísady pro 4-5 osob
3 klobásky Kaminwurzen (nakrájené na plátky)
100 g pohankové mouky
1 pórek (nakrájený na kroužky)
200 g pšeničné mouky
1 velká lžíce olivového oleje
3 (malá) vejce
pepř
¼ lžičky soli
sůl
5 velkých lžic vody
1 velká lžíce másla
1 velká lžíce petržele (najemno nasekané)
1 velká lžíce pažitky
tymián (najemno nasekaný)
1 plná dlaň malých rajčat

Příprava

Promíchejte obě mouky, přidejte vejce, sůl a vytvořte hladké, ne úplně pevné těsto. Těsto namotejte na fólii a nechejte půl hodiny odstát. S pomocí strojku na nudle připravte podlouhlé nudle.
Pórek lehce zpěňte v olivovém oleji a přidejte na kolečka nakrájené klobásky Kaminwurzen. Zalijte vodou a trochu povařte. Rozpulte rajčata a vhoďte je do omáčky. Máslo přidejte až před koncem. Poté vše rozmíchejte na krémovou omáčku.
Dochuťte solí a pepřem, přidejte petrželku a tymián. 

Nudle vařte 2-3 minuty "na skousnutí", sceďte a přidejte omáčku. Pořádně promíchejte, servírujte na talířích ozdobených pažitkou.
vytisknout
www.roterhahn.it