X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Pohankový dort

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Pohankový dort

Přísady

250 g másla
50 g chlebové strouhanky
250 g cukru
1 na špičku nože skořice
6 vajíček
Další:
250 g pohankové mouky
200 g brusinkové marmelády
200 g lískových ořechů (nastrouhaných)
Cukr moučka na posypání
1 sáček prášku do pečiva
100 g šlehačky
1 sáček vanilkového cukru
1 čajová lžička skořice

Příprava

Máslo, cukr a žloutek 20 minut míchejte, až vznikne pěna. Pomalu přidávejte mouku, ořechy, prášek do pečiva, vanilkový cukr, strouhanku a skořici. Z bílku udělejte sníh a přidejte k těstu. Vložte do máslem vymazané formy a pečte ve vyhřáté troubě při 170° C asi hodinu. Poté nechejte vychladnout. Dort uprostřed rozřízněte a naplňte brusinkovou marmeládou. Nakonec posypejte práškovým cukrem, můžete servírovat také se šlehačkou a trochou skořice.

Dobré pořízení přeje
Maria Pechlaner
vytisknout
www.roterhahn.it