X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Polévka Schwarzplentene

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Polévka Schwarzplentene

Přísady

50 g na kostičky nakrájené cibule
50 ml smetany
20 g na kostičky nakrájeného pórku
1 žloutek
30 g na kostičky nakrájené mrkve
1 stroužek česneku
1 plná polévková lžíce másla
Bazalka
1 litr zeleninového vývaru
Pepř a sůl
100 g pohankových zrn smažených bez tuku

Příprava

Cibuli, pórek a mrkev zpěňte na másle, přidejte většinu pohanky a zalijte zeleninovým vývarem. Osolte a opepřete a vařte, až pohanka změkne (asi 15 minut). V mixéru vše rozmíchejte na kaši spolu s česnekem a bazalkou. Vraťte do hrnce. Rozmíchejte žloutek se smetanou a přidejte je do polévky. Polévka už nesmí vřít, jinak se žloutek srazí! Polévku servírujte se zbylou pohankou, trochou rozšlehané smetany a s pažitkou.
vytisknout
www.roterhahn.it