X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Schüttelbrot

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Schüttelbrot

Přísady

100 g mouky (celozrnné)
30 g kvasnic
250 g mouky (žitné)
3 čajové lžičky kmínu
350 g mouky (pšeničné)
¼ litru vody
špetka soli
1 čajová lžička cukru
4 čajové lžičky oleje
250 ml mléka
1 vajíčko

Příprava

Všechny druhy mouky navzájem promíchejte v míse, uprostřed udělejte malý dolík.
Do druhé mísy nalijte vodu, přidejte cukr a promíchejte. Tuto směs vlejte do dolíku v první míse.
Okolo dolíku rozsypejte sůl, přidejte mléko, další přísady a vše spolu smíchejte. Nechejte vše asi 25 minut odstát.
Z těsta nadělejte malé koule a válečkem z nich vytvořte asi 5 mm tlusté plátky. Položte je na pečící plech, rozbijte vejce a pomažte jím kousky těsta. Nechejte vše dalších 15 minut odstát. Poté pečte v předehřáté troubě při 200° 5 až 10 minut.
 Chlebíky nechejte uschnout (v Jižním Tyrolsku to sedláci dělají na půdách v regálech pro Schüttelbrot; lze to nechat položené v suchém, větraném a ne moc vytápěném bytě).
vytisknout
www.roterhahn.it