X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Knedlíky Schwarzplentene

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Knedlíky Schwarzplentene

Přísady

120 g na kostičky nakrájeného bílého pečiva
100 ml mléka
1 vejce
100 g hrubé pohankové mouky
2 plné polévkové lžíce másla
Sůl
80 g jemně nasekaného pórku
1 stroužek česneku

Příprava

Kostičky pórku a česnek zpěňte na másle a smíchejte s pečivem. Přidejte pohankovou mouku. Rozšlehejte mléko, vejce a sůl. Mléko s vejci smíchejte se směsí z pečiva. Nechejte těsto hodinu stát v chladu. Mokrýma rukama vytvarujte knedlíky a ponořte je do vroucí slané vody. Po 30 minutách knedlíky naběračkou vytáhněte a servírujte v masovém vývaru.
(asi pro 8 knedlíků)
 Namísto bílého pečiva je možné použít tmavé. Velmi chutná je také varianta s opečeným špekem nebo s pikantním sýrem (šedý Graukäse, kozí sýr nebo Gorgonzola). V takovém případě se však doporučuje kombinace se zelným salátem nebo s červenou řepou.
vytisknout
www.roterhahn.it