X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Selské jelito

Recepty z Jižního Tyrolska

Hlavní chody

Selské jelito

Přísady

150 g vepřového sádla
20 g soli
150 g střevního tuku
5 stroužků česneku
1 malá kedlubna
2 velké cibule
200 g mrkve
1 l vepřové krve
250 g hlávkového zelí
1/8 l smetany
150 g zelí z řepy
Sůl, bílý pepř
150 g celeru
10 g petržele
Nové koření
Kůra z 1 citrónu

Příprava

Vepřové sádlo a střevní tuk namelte najemno, rozehřejte na pánvi, až se začnou tvořit škvarky. Přidejte najemno namletou zeleninu, osolte a 5 minut opékejte. Do hrnce nalijte studenou krev, přidejte smetanu se zbylým kořením. Čisté a dlouhé vepřové střívko na konci zauzlujte a naplňte směsí, posledních 5 centimetrů nechejte prázdných, aby se mohla náplň při vaření roztáhnout. Jelito nechejte hodinu odstát, podávejte s kyselým zelím a slanými brambory.
 Dopřejte jídlu čas: nechejte pracovat připravovaný pokrm při teplotě pod 100°C - platí pro citlivé pokrmy, jako jsou knedlíky nebo salámy.
vytisknout
www.roterhahn.it