X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Spitzbuben (linecké cukroví)

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Spitzbuben (linecké cukroví)

Přísady

Přísady: (asi na 20 kusů)
trochu citrónové kůry (nastrouhané)
150 g másla
špetka soli
150 g cukru
2 vajíčka
300 g mouky
Meruňková marmeláda na náplň
1/2 balíčku vanilkového cukru
Cukr moučka na posypání
1/2 balíčku prášku do pečiva

Příprava

Ke změklému máslu nasypejte cukr a rozmíchejte. Přidejte ostatní přílohy a vytvořte hladké těsto. Odložte na půl hodiny do lednice. Těsto vyválejte do tloušťky půl centimetru, z jedné poloviny vytvořte kroužky a z druhé vytvořte ozdobné kruhy. Ve vyhřáté troubě pečte při 180° C asi 8 minut. Cukroví nechejte vychladnout a namažte meruňkovou marmeládou. Kolečka pocukrujte a spojte navzájem.
Dobré pořízení přeje
Anna Baumgartner
Selka od Roter Hahn Šenk typu Buschenschank “Strasserhof” u Vahrn
vytisknout
www.roterhahn.it