X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Stlačené knedlíky Pressknödel

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Stlačené knedlíky Pressknödel

Přísady

Asi na 8 knedlíků:
100 ml mléka
150 g na kostičky nakrájeného bílého pečiva
2 vejce
1 polévková lžíce mouky
100 g na kostičky nakrájeného sýra Graukäse (nebo jiného kořeněného sýra, jako je kozí nebo Gorgonzola)
Sůl
Trocha másla k opečení

Příprava

Na kostičky nakrájený sýr a mouku smíchejte s pečivem. Rozšlehejte mléko, vejce a sůl. Mléko s vejci smíchejte se směsí z pečiva. Těsto dobře promíchejte a nechejte chvíli odstát. Mokrýma rukama vytvarujte knedlíky a poté je stlačte doplacata. Pak je opečte na horkém másle z obou stran dohněda. Mezitím přiveďte do varu dostatek slané vody a ponořte do ní opečené knedlíky.

Knedlíky vyjměte naběračkou po 8 až 10 minutách, podávejte v masovém vývaru, se zelným salátem nebo s červenou řepou.
vytisknout
www.roterhahn.it