X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Švestkové knedlíky

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Švestkové knedlíky

Přísady

Na těsto:
špetka soli
400 g moučných brambor
500 g švestek
20 g másla
Na strouhanku:
100 g mouky
100 g másla
25 g krupice
Strouhanka
1 vaječný žloutek
Cukr

Příprava

Umyjte brambory a uvařte je ve slané vodě, oloupejte a ještě teplé je rozmačkejte. Nechejte zchladnout a po přidání ostatních přísad vytvořte těsto. To by se mělo nechat hodinu odstát. Potom kolem vypeckovaných švestek vyformujte knedlíky. Ponořte je do lehce osolené vody na 10 minut. Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a přidejte tolik strouhanky, kolik olej dokáže nasát. Až to zchladne, přidejte cukr a promíchejte. Uvařené knedlíky obalte ve strouhance a ihned servírujte.
vytisknout
www.roterhahn.it