X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Sýrové noky

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Sýrové noky

Přísady

250 ml mléka
60 g pórku (jemně nařezaného)
300 g pečiva na knedlíky
2 polévkové lžíce oleje
1 cibule
Sůl
50 g másla
Další:
350 g polotvrdého sýra (horský, šedý)
40 g parmazánu (nastrouhaného)
60 g másla (zhnědlého)
4 vajíčka
4 polévkové lžíce pažitky

Příprava

Pečivo na knedlíky přelejte teplým mlékem. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji najemno a duste na másle. Sýr nakrájejte na malé kostky a spolu s cibulí ho přidejte k pečivu na knedlíky. Vzniklou hmotu rozmíchejte s vejci, pórkem, olejem a solí a uhnětejte na pevné těsto. Mokrýma rukama vytvořte z těsta noky a lehce je vařte 8 až 10 minut ve slané vodě. Noky vyjměte, nechejte okapat a natřete je parmazánem. Nakonec je přelijte zhnědlým máslem, ozdobte trochou pažitky a servírujte.
Dobré pořízení přeje
Rosmarie Kainzwaldner
Selka od Roter Hahn Šenk typu Buschenschank “Oberpartegger” u Villanders
vytisknout
www.roterhahn.it