X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Sýrový dort

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Sýrový dort

Přísady

Na biskvit:
6 polévkových lžic horké vody
3 vajíčka
200 g cukru
130 g cukru
3 vajíčka
1 sáček vanilkového cukru
Šťáva z půlky citrónu
4 polévkové lžíce horké vody
500 g tvarohu
150 g mouky
4 plátky želatiny
1 sáček prášku do pečiva
250 ml smetany
Na tvarohovou náplň:
.

Příprava

Žloutek, cukr, vanilkový cukr a vodu rozmíchejte na pěnu. Pomalu přidávejte mouku, prášek do pečiva a promíchejte. Bílek vyšlehejte na sníh. Vaječnou hmotu vložte do dortové formy. Pečte při 180°C 40 minut. Biskvit nechejte vychladnout a uprostřed jej rozřízněte. Náplň vytvořte promícháním cukru, žloutku a citrónové šťávy s tvarohem. Želatinu nejdříve namočte do studené vody, poté ji rozpusťte v horké vodě. Vaječný sníh, šlehačku a želatinu míchejte a přidejte pomalu do hmoty. Náplň naneste na biskvit a přiklopte druhou půlkou. Nechejte zchladit a servírujte s práškovým cukrem.
Dobré pořízení přeje
Annemarie Kaserer
Selka od Roter Hahn Šenk typu Hofschank “Niedermair” u Kastelbell-Tschars
vytisknout
www.roterhahn.it