X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Taštičky Krapfen plněné sušenými hruškami

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Taštičky Krapfen plněné sušenými hruškami

Přísady

Přísady asi na 50 kusů
300 g sušených hrušek
Těsto:
150 g švestkové marmelády
450 g špaldové mouky
1 malá lžíce skořice (čerstvě namleté)
50 g žitné mouky
1 malá lžíce hřebíčku (čerstvě namletý)
135 ml smetany
1 velká lžíce rumu
2 velké lžíce oleje
arašídový olej na pečení
1 vejce
práškový cukr na posypku
1 velké lžíce přepuštěného másla
½ lžičky soli
85 ml vody

Příprava

Příprava těsta: všechny přísady promíchejte a rychle z nich udělejte těsto, poté ho přikryjte a nechejte odstát asi hodinu na teplém místě.
Příprava náplně: Sušené hrušky vařte asi 15 minut doměkka a poté propasírujte spolu se švestkovou marmeládou. Hřebíček a skořici rozdrťte v hmoždíři a okořeňte švestkovo-hruškovou hmotu. Přidejte rum, aby hmota zjemnila a byla roztíratelná.
Těsto uválejte válečkem najemno. Polovinu těsta potřete náplní, druhou na ni přiklopte a pevně stiskněte. Ostrým kolečkem těsto nakrájejte na obdélníčky a usmažte je v arašídovém oleji. Nakonec posypte práškovým cukrem.
vytisknout
www.roterhahn.it