X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Vaječné špecle

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Vaječné špecle

Přísady

400 g pšeničné mouky
4 vajíčka
100 g špaldové mouky
Další:
špetka soli
2 polévkové lžíce másla
2 polévkové lžíce smetany
1 svazek pažitky
250 ml mléka

Příprava

Mouku a sůl smíchejte se smetanou, mlékem a potom promíchejte s vajíčky na hladké a tuhé těsto. K varu přiveďte dostatek slané vody. Těsto nastrouhejte struhadlem do vroucí slané vody na špecle. Špecle přiveďte k varu a vytáhněte je z vody. Prudce je ochlaďte ve studené vodě a sceďte. Na pánvi rozehřejte máslo, ohřejte na něm špecle, osolte a servírujte s pažitkou.

Dobré pořízení přeje
Annemarie Vallazza
Selka od Roter Hahn Šenk typu Hofschank “Lüch de Survisc” u Wengen
vytisknout
www.roterhahn.it