X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Zelný salát

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Zelný salát

Přísady

1 malé hlávkové zelí (asi 1/2 kg)
Kmín
Sůl
Ocet a olej

Příprava

Odstraňte vnější listy z hlávky salátu. Salát rozčtvrťte, tvrdý košťál vyřízněte a čtvrtky nakrájejte na tenko (nejlépe na kruhadle nebo kuchyňským robotem). Zelí rozmíchejte v míse se solí, aby změklo. Až potom přidejte ocet, olej a kmín a salát nechejte chvíli odstát.
 Variace: Zelný salát se špekem
Trochu špeku rozkrájejte na kostičky, na pánvi s trochou oleje jej opečte dokřupava a zalijte lehce octem. Ještě teplou směs nalijte na zelí, osolte a dobře promíchejte.
vytisknout
www.roterhahn.it