X Cookies allow us to provide our services. By using our services, you agree that we may use cookies. Click here for further information.
Home
Šenky
Sezonní kuchyně ze statku
Farmářské sýry z Jižního Tyrolska

Farmářské sýry z Jižního Tyrolska

To si určitě užijete! Jihotyrolský horský sýr nebo kousek šedého sýra Graukäse, malé kousky bylinkových sýrů a pažitkové sýrové rolky. Milovníci dobrého jídla a sýrů zvláště nesmí tyto kvalitní produkty z Jižního Tyrolska v žádném případě minout, nejlepší je dát si je v rámci tradiční svačiny - „Marende“ .

Nejlepší předpoklady pro kvalitní mléčné výrobky vytvářejí v Jižním Tyrolsku slunečné dny, kterých je ročně 300, plodná půda, čerstvý horských vzduch, šťavnatá tráva a výrazné byliny.

Tyto výhody umí výborně využívat selské sýrárny - Roter Hahn. Vystupují pod značkou „Roter Hahn“ a také podle odborníků proměňují „bílé zlato“ na kvalitní produkty, jako jsou máslo, přírodní jogurty a tvaroh ale také sýry, které mohou mít podobu čerstvých, plátkových nebo měkkých sýrů.

Zajímavostí jsou „trpasličí kozy“ , jejichž mléko se používá na čerstvý sýr v podobě „ořechového“ sýra, který je zpracováván spolu s koňakem a zraje v listech ořešáku. Anebo se vyskytuje jako měkký sýr „Popelka“ , když dozrává v popelu. To je jen několik příkladů vysoce kvalitních výrobků z Jižního Tyrolska, které jsou výborným předpokladem pro gurmetské zážitky.