&noscript=1 /> Faremní rozmanitost v Jižním Tyrolsku
 
Produktům 
na stopě
Produktům 
na stopě

Produktům
na stopě

Kvalitní produkty

Kvalitní produkty od farmářů

Faremní rozmanitost

Faremní rozmanitost

Zemědělství hraje v Jižním Tyrolsku velmi zvláštní roli. Příznivé klima na jižní straně Alp, stejně jako pěstování plodin v různých nadmořských výškách umožňují širokou škálu produktů. Existují však i jiné důvody pro velký výběr produktů s označením Roter Hahn.

Zemědělství hraje v Jižním Tyrolsku velmi zvláštní roli. Příznivé klima na jižní straně Alp, stejně jako pěstování plodin v různých nadmořských výškách umožňují širokou škálu produktů. Existují však i jiné důvody pro velký výběr produktů s označením Roter Hahn.

Malé zemědělské provozy od údolí až po hory

 

Zvláštním rysem Jižního Tyrolska je jemně strukturované zemědělství. Horští zemědělci s chovem hospodářských zvířat mají v průměru jen 9,6 ha plochy a pěstitelé ovoce a vína v údolí pouze 2,5 ha. Proto je to všechno o kvalitě a dobrých životních podmínkách zvířat. Téměř přírodní produkce má vysokou prioritu. Geografické rozdíly v Jižním Tyrolsku však také zajišťují zvláštní rozmanitost: v údolí ve výšce 200 m nebo vysoko v horách v nadmořské výšce až 1 900 m využívají rodinné farmy své klimatické možnosti k získávání svých produktů.

 

Všechno je to o nadmořské výšce

 

Přímí prodejci značky „Roter Hahn“ (Červený kohout) se přizpůsobují zeměpisným podmínkám Jižního Tyrolska. Ve vyšších nadmořských výškách pěstují ovoce, aby si rozvinulo svou neobyčejnou vůni, jako je známá „meruňka Vinschger“. V chladných oblastech existují rostliny odolné vůči chladu, jako je rakytník nebo aronie. Nadmořská výška nad 1000 m také přináší intenzivní vůni bylin, které pěstují přímí prodejci pod značkou „Roter Hahn“ a zpracovávají je na čaje a bylinné směsi. Dlouhou tradici má také pěstování obilí: Pšenice, žito a špalda jsou oblíbené pro vysoce kvalitní mouku a druhy chleba, jako je typický nekynutý Schüttelbrot.

 

Neuvěřitelně dobré

 

Důležitou roli v jihotyrolském zemědělství hrají nejen rostlinné produkty, ale také hospodářská zvířata. ve vyšších polohách pracují farmářské rodiny v obtížných podmínkách na strmých svazích. Mléko krav, ovcí a koz se zpracovává na ušlechtilé produkty: Jogurt, čerstvý, měkký, krájený nebo horský sýr. Naši přímí prodejci přicházejí pod značkou Červený kohout se širokou nabídkou mléčných výrobků. 

 

I masná produkce má co nabídnout. Kromě čerstvého masa vás na kulinářské cestě horským zemědělstvím Jižního Tyrolska svádějí jihotyrolské speciality, jako je charakteristická slanina nebo domácí „Kaminwurzen“ – uzené klobásy. Naši producenti dokážou držet krok i v oblasti chovu kuřat. Čerstvý vzduch, velký výběh a kvalitní krmivo jsou předpokladem vysoce kvalitních slepičích vajec.

 

Vinařský a jablečný ráj Jižního Tyrolska

 

Jižní Tyrolsko je známé svými jablky a vínem? Každé 10. jablko v Evropě pochází z Jižního Tyrolska. Jabloně rostou v údolích na úpatí kopců a až do nadmořské výšky 1000 m – díky své příhodné poloze a vhodným klimatickým podmínkám. Existují známé odrůdy jablek, jako jsou Golden Delicious a Jonagold, a další speciální, jako je Topaz nebo Pinova – všechny odrůdy mají svou vlastní a zvláštní chuť. Tuto chuťovou rozmanitost využívají přímí prodejci „Roter Hahn“ a z ovoce vyrábějí rozmanité produkty: Jablečná povidla, ovocné pomazánky a sušené ovoce. V lisované formě si je můžete vychutnat jako přirozeně zakalenou jablečnou šťávu. Pokud je šťáva fermentovaná, vzniká jemně perlivé jablečné víno, chuťový zážitek zcela zvláštního druhu. Inspirující je také vůně jablka v lihovinách značky „Roter Hahn“.

 

V Jižním Tyrolsku je důležité nejen pěstování jablek, ale i vinařství a to zde má prastarou historii. Nálezy semen vinné révy a starověké dokumenty dokládají existenci vinařství již v roce 500 před Kristem. Dnes se vinařská oblast rozkládá podél údolí a na svazích mezi 200 a 1000 m nad mořem. Vinaři „Roter Hahn“ čekají s vynikajícími vinařskými raritami. Otestujte naše dobré kapky.

Přečtěte si více zpět