V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Koláče

Přísady

pro 4 osoby
100 ml mléka
4 vejce z volného chovu
200 g kamutové mouky
1 panák rumu
špetka soli
50 g cukru
1 lžička skořice
16 plátků sladkého pečiva
marmeláda podle libosti
arašídový olej k vypečení
1 balíček vanilkového cukru
sezonní ovoce

Příprava

Dobře rozmíchejte mléko, žloutek, mouku a rum. Bílek se solí ušlehejte na sníh a opatrně smíchejte s těstem. Cukr smíchejte se skořicí a přidejte do těsta. Plátky vánočky potřete marmeládou, položte na sebe vždy dva plátky, namočte je do těsta a z obou stran je osmažte v arašídovém oleji dohněda. Nechejte dobře odkapat a ještě teplé vyválejte ve vanilkovém cukru. Servírujte s čerstvým ovocem.
vytisknout
www.roterhahn.cz