V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Mrkvový koláč

Recepty z Jižního Tyrolska

Dezerty

Mrkvový koláč

Přísady

7 vajec
200 g cukru
300 g nastrouhaných brambor
250 g nastrouhaných lískových ořechů
220 g mouky
20 g medu
5 g prášku do pečiva
vanilkový cukr, citronová kůra
trocha soli

Příprava

Oddělte žloutek od bílku a žloutky spolu se 120 g cukru a medem umíchejte na pěnu. Přidejte vanilkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry a nastrouhané mrkve. Sníh umíchejte z bílku, zbytku cukru a špetky soli, vše promíchejte s pěnou. Nakonec přidejte nastrouhané lískové ořechy, mouku a prášek do pečiva.
Pečte při 180 °C asi 50 minut.

Ať se vám dílo podaří, přeje selka Gabi Pichler ze statku Wernerhof v obci Jenesien.
 Můžete servírovat také se šlehačkou.
vytisknout
www.roterhahn.cz