V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Pečené jehněčí s chřestem

Recepty z Jižního Tyrolska

Hlavní chody

Pečené jehněčí s chřestem

Přísady ( pro 8 osob )

4 kg chřestu z Terlana
3 kg jehněčího masa
¼ l bílého vína
Kořenová zelenina
Vývar

Příprava

Jehněčí naporcujte a krátce opečte na pánvi. Když bude z obou stran maso hnědé, přidejte koření, kořenovou zeleninu a bílé víno. Maso dejte péct do trouby. Pravidelně jej otáčejte a podlévejte vývarem. Pečte mezi 60 a 90 minutami. Chřest oloupejte, uvařte do křupava a servírujte k jehněčímu masu.
Dobré pořízení přeje
Helene Schwarz
Selka od Roter Hahn Šenk typu Buschenschank “Oberlegar” u Terlan
vytisknout
www.roterhahn.cz