V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Rychlý špaldový celozrnný chleba

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Rychlý špaldový celozrnný chleba

Přísady ( na 2 bochníky )

1 lžička sušeného droždí
1 kg špaldové celozrnné mouky
500 ml teplé vody
200 ml podmáslí
2 lžičky soli
1 lžíce namletých chlebových bylin Brotklee nebo chlebového koření

Příprava

Ve vodě rozpuštěné suché droždí dobře promíchejte s ostatními přísadami a nechejte několik hodin odstát. Až těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu prohnětete a vytvořte dva bochníky. Položte je na plech a opět je nechejte asi na půl hodiny odstát. V předehřáté troubě pečte celozrnný chleba asi 5 minut při teplotě 250° C, poté snižte teplotu na 180° C a pečte dalších 50 minut. Chléb vytáhněte z trouby a nechejte na mřížce vychladnout.

Ať se dílo vydaří, přeje selka Martha Mulser ze statku s přímým prodejem Pflegerhof v Kastelruthu, který nese označení "Roter Hahn".
vytisknout
www.roterhahn.cz