V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.
Home
Šenky
Recepty ze statku
Salát z divokých bylin s vejcem

Recepty z Jižního Tyrolska

Předkrmy

Salát z divokých bylin s vejcem

Přísady ( pro 4 osoby )

asi 400 g divokých bylin (pampelišky, šťovík, bršlice kozí noha, jetel, lichořeřišnice, šalvěj, řebříček, malé množství jitrocele)
sůl a pepř
4 lžíce jablečného octa
4 lžíce olivového oleje
4 uvařená vejce z volného chovu
jedlé květy k ozdobení (například šalvěj nebo lichořeřišnice)

Příprava

Divoké bylinky důkladně omyjte, osušte a vyrovnejte na 4 talíře. Ochuťte je solí, pepřem, jablečným octem a olivovým olejem. K salátu servírujte uvařená vejce a talíře podle libosti ozdobte jedlými květy.
Dobré pořízení přeje
Karin Bracchetti
Selka od Roter Hahn Šenk typu Buschenschank “Föhrner” u Bozen
vytisknout
www.roterhahn.cz