V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.
Home
Šenky
Sezonní kuchyně ze statku
Jarní pokrmy na statku

Jarní pokrmy na statku

Jak uvařit jarní jídla
S probouzením jara na polích i v zahradách otevírají také šenky typu Buschenschank a Hofschank značky „Roter Hahn“. V šenku Nalserbacher v Nals je například výborná kuchyně: jemná chřestová jídla z vlastního pole potěší každého gurmeta. K tomu se výborně hodí domácí, nádherně ovocný Sauvignon.

Kromě klasických jídel nabízí venkovská kuchyně také celou řadu specialit. Kdo si myslí, že pampelišky jsou vhodné tak pro králíky a kopřiva je jenom žahavý otravný plevel, toho mile překvapí kulinářský zážitek na statku Zmailer-Hof v podobě výtečných kopřivových knedlíků a lahodného pampeliškového salátu, jemuž v Jižním Tyrolsku říkají Zigori salát. Pampeliškový salát z čerstvě natrhaných rostlin si lze užít také na statku Rielinger v Ritten.

Následující selské šenky zvou na jaře na sezónní lahůdky:

Otevřeno na jaře: Meranu a okolí
> Nalserbacherkeller v Nals
> Pirchhof v Naturns
> Rauthof v Meran
> Schnalshuberhof v Algund
> Zmailer-Hof v Schenna

Otevřeno na jaře: Vinschgau
> Niedermair v Kastelbell-Tschars

Otevřeno na jaře: Bolzanu a okolí
> Ebnerhof v Atzwang/Ritten
> Ebnicherhof v Ritten
> Luggin Steffelehof v Kaltern a. d. Weinstraße
> Oberlegar v Terlan
> Planitzer v Montan
> Rielingerhof v Ritten
> Steidlerhof v Bozen

Otevřeno na jaře: Eisacktal
> Burgerhof v Brixen
> Gostnerhof v Barbian
> Hubenbauer v Vahrn
> Obermoserhof v Feldthurns
> Oberpartegger v Villanders
> Pschnickerhof v Villanders
> Ungererhof v Ratschings
> Villscheiderhof v Brixen
> Winklerhof v Villanders

Otevřeno na jaře: Dolomitech
> Buchnerhof v Lajen
> Fronthof v Völs am Schlern
> Kinigerhof v Sexten
> Lüch de Survisc v Wengen