S probouzením jara na polích i v zahradách otevírají také šenky typu Buschenschank a Hofschank značky „Roter Hahn“. V šenku
Oberlegar v Terlanu je například výborná kuchyně: jemná
chřestová jídla z vlastního pole potěší každého gurmeta. K tomu se výborně hodí domácí, nádherně ovocný
Sauvignon.
Kromě klasických jídel nabízí venkovská kuchyně také celou řadu specialit. Kdo považuje
pampelišky - v Jižním Tyrolsku se jim říká „Zigori“ - za jídlo pro králíky a
kopřivy za něco otravného pro kůži, může na statku
Zmailer-Hof zažít kulinářská překvapení. Pampeliškový salát z čerstvě natrhaných rostlin si lze užít také na statku
Rielinger v Ritten.
Následující selské šenky zvou na jaře na sezónní lahůdky:
Otevřeno na jaře: Meranu a okolí
> Nalserbacherkeller v Nals
> Pirchhof v Naturns
> Rauthof v Meran
> Schnalshuberhof v Algund
> Zmailer-Hof v Schenna
Otevřeno na jaře: Vinschgau
> Niedermair v Kastelbell-Tschars
Otevřeno na jaře: Bolzanu a okolí
> Ebnerhof v Atzwang/Ritten
> Ebnicherhof v Ritten
> Lexnhof v Montan
> Luggin Steffelehof v Kaltern a. d. Weinstraße
> Oberlegar v Terlan
> Planitzer v Montan
> Rielingerhof v Ritten
> Steidlerhof v Bozen
Otevřeno na jaře: Eisacktal
> Ahner v Rodeneck
> Burgerhof v Brixen
> Gostnerhof v Barbian
> Hubenbauer v Vahrn
> Obermoserhof v Feldthurns
> Oberpartegger v Villanders
> Pschnickerhof v Villanders
> Ungererhof v Ratschings
> Villscheiderhof v Brixen
> Winklerhof v Villanders
Otevřeno na jaře: Dolomitech
> Buchnerhof v Lajen
> Fronthof v Völs am Schlern
> Kinigerhof v Sexten
> Lüch de Survisc v Wengen