Podzim je obdobím, kdy se sedláci připravují na blížící se zimu a chystají zásoby pochutin. Selské šenky značky „Roter Hahn“ zvou ke stolu na
zimní jídla.
Silnou stránkou šenků je chov dobytka v kombinaci se zušlechťováním masa.
Tyrolský šedý skot je oblíbený pro svou všestrannost a dává nejen hodnotné mléko, ale také pokrývá spotřebu masa rodiny a selských šenků. Vydatná selská pečeně
Bauernbratl, jemný
guláš a domácí
klobásky, jejichž recept je dobře chráněným tajemstvím selky, zaměstnávají kuchyni v šenku. Největším trhákem vysoko položených statků je u mnoha hostů oblíbená masová polévka
Fleischsuppe. Za její skvělou chutí je jednoduchost. Tvoří ji voda, sůl a maso ze statku. Více pro tento jedinečný požitek není zapotřebí.
K vydatným
masovým pokrmům z hovězího, jehněčího nebo vepřového selky servírují chutnou
zimní zeleninu . Mrkev, brambory a řepa jsou plody rostoucí pod zemí. Lze je proto skladovat v přirozeném prostředí a dodávají důležité výživné látky pro chladnou část roku.
Zima je v selském roce ve znamení klidu. Ticho si mohou hosté užívat v teplých světnicích a zažijí zde příjemný čas stranou hektiky a stresu. Čas se tu najde také na „poklábosení“ se sedlákem nebo se selkou. Kde jinde se dozvíte více o původu našich jídel než přímo u jejich producentů?