Predkrm
Rizoto s divokými bylinami
Rizoto s bylinami
Znalost bylin byla vždy hluboce zakořeněna v každodenním životě zemědělské rodiny a své využití najde i v kuchyni.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Johannes Meßner
						
						
							Hospodář z Burgerhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											350 grýže na rizoto
- 
											1středně velká cibule
- 
											100 gkopřiv
- 
											30 glistů amarantu
- 
											olivový olej
- 
											víno
- 
											zeleninového vývaru
- 
											30 gšedého sýra (ne příliš, aby nebyl dominantní) nebo případně horský sýr ze salaše
- 
											máslo na propojení
- 
											1 hrstdivokého tymiánu
- 
											parmazán
Příprava - Rizoto s divokými bylinami
						- 
										 1.
												
											KrokBlanšírujte kopřivy, oškubejte listy a nakrájejte na malé kousky. 1.
												
											KrokBlanšírujte kopřivy, oškubejte listy a nakrájejte na malé kousky.
- 
										 2.
												
											KrokListy amarantu nakrájejte na malé kousky a spolu s listy kopřiv zpěňte na pánvi v olivovém oleji. 2.
												
											KrokListy amarantu nakrájejte na malé kousky a spolu s listy kopřiv zpěňte na pánvi v olivovém oleji.
- 
										 3.
												
											KrokPořádně zalijte vínem a přiveďte k varu 3.
												
											KrokPořádně zalijte vínem a přiveďte k varu
- 
										 4.
												
											KrokPostupně přidávejte horký zeleninový vývar a rýži na rizoto nechávejte povařit. 4.
												
											KrokPostupně přidávejte horký zeleninový vývar a rýži na rizoto nechávejte povařit.
- 
										 5.
												
											KrokKdyž rýže změkne, přimíchejte do hrnce sýr a máslo, rýže nesmí v žádném případě zůstat suchá. 5.
												
											KrokKdyž rýže změkne, přimíchejte do hrnce sýr a máslo, rýže nesmí v žádném případě zůstat suchá.
- 
										 6.
												
											KrokNa koniec dodać sezonowe dzikie zioła, takie jak liście amarantusa i pokrzywy oraz świeży tymianek. Serwować na talerzu posypane parmezanem. 6.
												
											KrokNa koniec dodać sezonowe dzikie zioła, takie jak liście amarantusa i pokrzywy oraz świeży tymianek. Serwować na talerzu posypane parmezanem.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	