Dezert
Vánoční čokoládová pěna
Vánoční čokoládová pěna
Vzdušná čokoládová pěna, která díky použitému koření navozuje vánoční atmosféru.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Verena Komiss
						
						
							Hospodyně z Neufeldhof
						
					
					
			
			
							Přísady
						
						
								
								4 lidé
							
							
								
								90 MIN.
							
						- 
											200 gjemně hořké čokolády
- 
											3hrušky
- 
											90 mlmléka
- 
											šťáva z půlky citronu
- 
											2 lžícekávy
- 
											2 lžícecukru
- 
											2 lžícemeruňkového nebo malinového likéru
- 
											1 pytlícekvanilkového cukru
- 
											trocha perníkového koření
- 
											200 mlsmetany
Příprava - Vánoční čokoládová pěna
						- 
										 1.
												
											KrokDo mísy vložte čokoládu, mléko, kávu, likér a perníkové koření a vše rozpusťte ve vodní lázni. 1.
												
											KrokDo mísy vložte čokoládu, mléko, kávu, likér a perníkové koření a vše rozpusťte ve vodní lázni.
- 
										 2.
												
											KrokPoté nechejte zchladnout, přimíchejte našlehanou smetanu a vše rozdělte do 4 skleniček. 2.
												
											KrokPoté nechejte zchladnout, přimíchejte našlehanou smetanu a vše rozdělte do 4 skleniček.
- 
										 3.
												
											KrokZakryjte je a nechejte přes noc v hladu odstát. Oloupejte hrušku, odstraňte jádra, nakrájejte na kostičky a pokapejte citronovou šťávou. 3.
												
											KrokZakryjte je a nechejte přes noc v hladu odstát. Oloupejte hrušku, odstraňte jádra, nakrájejte na kostičky a pokapejte citronovou šťávou.
- 
										 4.
												
											KrokCukr nechejte v hrnci lehce zkaramelizovat, zalijte sklenicí vody a vařte tak dlouho, až se cukr rozpustí. 4.
												
											KrokCukr nechejte v hrnci lehce zkaramelizovat, zalijte sklenicí vody a vařte tak dlouho, až se cukr rozpustí.
- 
										 5.
												
											KrokPotom přidejte hrušky, ochuťte vanilkovým cukrem a přiveďte k varu. 5.
												
											KrokPotom přidejte hrušky, ochuťte vanilkovým cukrem a přiveďte k varu.
- 
										 6.
												
											KrokHrušky nechejte vychladnout a servírujte je s čokoládovou pěnou. 6.
												
											KrokHrušky nechejte vychladnout a servírujte je s čokoládovou pěnou.
- 
								Hodně štěstí
 
	 
				 
	 
	 
	 
	