&noscript=1 /> Vánoční čokoládová pěna - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Dezert

Vánoční čokoládová pěna

Vánoční čokoládová pěna

Vzdušná čokoládová pěna, která díky použitému koření navozuje vánoční atmosféru.
Verena Komiss
Hospodyně z Neufeldhof
Přísady
4 lidé
90 MIN.
  • 200 g
    jemně hořké čokolády
  • 3
    hrušky
  • 90 ml
    mléka
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 lžíce
    kávy
  • 2 lžíce
    cukru
  • 2 lžíce
    meruňkového nebo malinového likéru
  • 1 pytlícek
    vanilkového cukru
  • trocha perníkového koření
  • 200 ml
    smetany
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Vánoční čokoládová pěna
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Do mísy vložte čokoládu, mléko, kávu, likér a perníkové koření a vše rozpusťte ve vodní lázni.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Poté nechejte zchladnout, přimíchejte našlehanou smetanu a vše rozdělte do 4 skleniček.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Zakryjte je a nechejte přes noc v hladu odstát. Oloupejte hrušku, odstraňte jádra, nakrájejte na kostičky a pokapejte citronovou šťávou.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Cukr nechejte v hrnci lehce zkaramelizovat, zalijte sklenicí vody a vařte tak dlouho, až se cukr rozpustí.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Potom přidejte hrušky, ochuťte vanilkovým cukrem a přiveďte k varu.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Hrušky nechejte vychladnout a servírujte je s čokoládovou pěnou.
  •  
    Hodně štěstí
Verena Komiss
Selka nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
Neufeldhof v Bolzanu
Další recepty

Dostali jste chuť?