Sladká hrušková moučka po staletí nahrazovala velmi drahý cukr. Vydejte se na kulinářskou cestu za hruškovou moučkou Birmehl!
A pro znalce!
Po staletí nahrazovala sladká hrušková moučka pro chudé venkovské obyvatele cukr, který byl obvykle velmi drahý. V dnešní době je ale tato moučka jen těžko dostupná. Výroba hruškové moučky je velmi pracná a časově náročná, ale díky jejímu použití jsou pokrmy jedinečné. Malá vesnice Verdings nad Klausenem se dříve jmenovala Birmehldorf, tedy Vesnice hruškové moučky. Již několik let se tento starý venkovský zvyk obnovuje. Ve jménu potěšení, kultury a zábavy zvou hostinští i různé spolky hosty na kulinářské výlety mezi Verdingsem a Pardellem po speciálně označené stezce Birmehlweg (stezka hruškové moučky). Můžete ochutnat birmehlnocken, birmehlschlutzer, birmehlbrot, birmehlkrapfen, birmehlpizza a birmehltiramisù. Hlavní pozornost je věnována starým rolnickým zvykům.