Nahlédněte selským rodinám přes rameno při výrobě jejich produktů a poznejte dialog mezi zemědělci a šéfkuchaři.
Údolí Villnösstal je první destinací Slow Food Travel v Jižním Tyrolsku. Venkovskou kulturu a udržitelnost v dolomitském údolí zachovávají především zdejší zemědělská hospodářství. Projekt Slow Food podporuje regionální potravinové cykly a zúčastněné statky umožňují autentickou výměnu mezi hosty a místními obyvateli pořádáním zážitků Slow Food Travel.
Mezi statky společnosti "Roter Hahn" ve Villnösském údolí patří usedlost Ranuihof, biostatek Ganoihof, statek Unterkantiolerhof, biostatek Petrunderhof, statek Unterpiskoihof a statek Proderhof. Tato hospodářství pravidelně otevírají dveře svých statků, aby svým hostům nabídly zážitek z trvale udržitelné dovolené se speciálními projekty.
- "KUH" zážitek na statku se selkou Veronikou na statku Proferhof.
07. 10., 14. 10., 21. 10., 28. 10,. 04. 11. 2025, od 9.30 hod.
- Od mléka k sýru
30. 05, 20. 06, 19. 09, 24. 10 2025, od 10 hodin v sýrárně ekologického statku Petrunderhof.
- Tyrolský šedý skot a kulturní krajina údolí Villnösstal v okolí statku Ganoihof
21. a 17. září 2025, od 16 hod.
Objevte autentickou eno-gastronomickou stránku Jižního Tyrolska.