Nahlédněte selským rodinám přes rameno při výrobě jejich produktů a poznejte dialog mezi zemědělci a šéfkuchaři.
Údolí Villnösstal je první destinací Slow Food Travel v Jižním Tyrolsku. Venkovskou kulturu a udržitelnost v dolomitském údolí zachovávají především zdejší zemědělská hospodářství. Projekt Slow Food podporuje regionální potravinové cykly a zúčastněné statky umožňují autentickou výměnu mezi hosty a místními obyvateli pořádáním zážitků Slow Food Travel.
Mezi statky společnosti "Roter Hahn" ve Villnösském údolí patří usedlost Ranuihof, biostatek Ganoihof, statek Unterkantiolerhof, biostatek Petrunderhof, statek Unterpiskoihof a statek Proderhof. Tato hospodářství pravidelně otevírají dveře svých statků, aby svým hostům nabídly zážitek z trvale udržitelné dovolené se speciálními projekty.
- "KUH" zážitek na statku se selkou Veronikou na statku Proferhof.
2. 10., 16. 10., 22. 10. 2024, od 9 hod.
- Od mléka k sýru
20. září a 25. října 2024, od 10 hodin v sýrárně ekologického statku Petrunderhof.
- Tyrolský šedý skot a kulturní krajina údolí Villnösstal v okolí statku Ganoihof
18. a 25. září 2024, od 16 hod.
Objevte autentickou eno-gastronomickou stránku Jižního Tyrolska.