Z bílého zelí se v Laasu odjakživa připravovalo zelí kysané a skladovalo se na zimu. Objevte výhody kysaného zelí!
V zimě je čerstvého ovoce a zeleniny nedostatek. Pokud se přesto nechcete obejít bez důležitých vitamínů, můžete si udělat zásoby, například z bílého zelí pěstovaného v oblasti Laas. Zelí se nakrájí a okyselí kyselinou mléčnou, aby se zkonzervovalo. Výsledné kysané zelí stále obsahuje všechny důležité vitamíny, které vám pomohou přečkat zimu. Kysané zelí je oblíbené zejména jako příloha k pokrmům v čase Törggele. Během říjnových Zelných týdnů v Laasu nabízí trh místní produkty a pokrmy ze zelí za doprovodu sladěné hudby. Zúčastněné restaurace nabízejí speciality ze zelí a šéfkuchař a autor kuchařek Manfred Ziernheld nabízí na přehlídce zelí "zelné" pochoutky. Podnikatelé z Laasu navíc zdobí výlohy a vchody svých obchodů zábavnými postavičkami ze zelí.