&noscript=1 /> Co jsou Schlutzkrapfen?
 
[Translate to Czech:] Bäuerliche Küche
[Translate to Czech:] Bäuerliche Küche

Jsou to kiachl, strauben nebo niggilan? My Vám to vysvětlíme!

Šenky

Od Äpfelkiachl po Zieger

Slovníček jihotyrolské kuchyně

Co jsou to Strauben, kde se vaří Kesselfleisch a čemu říkají zemědělci "Plent"? Nebojte se, s námi se stanete skutečným znalcem Jižního Tyrolska. Vysvětlíme vám více než 15 typických venkovských jídel s vlastními tyrolskými jmény.


Äpfelkiechl  kolečka jablek zapečená v těstíčku

Buchteln  Kynuté těsto plněné džemem

Bauerngröstl  vařené hovězí s restovanými brambory

Brennsuppe  hnědá jíška („Einbrenn“) vařená s polévkou

Erdäpfelblattlen  na tuku opečené taštičky z bramborového těsta

Fleischkrapfen  mleté placičky

Geselchtes  Uzené maso z vepřového, hovězího nebo zvěřiny

Grüne Zaache  na tuku pečené taštičky z bramborového těsta se špenátovou náplní

Kaiserschmarrn  pečené palačinky

Kaminwurzen  uzené, na vzduchu sušené klobásy

Kesselfleisch  Vepřová krkovice vařená v hrnci s kořalkou

Kloatzenkrapfen  Koblihy z těsta s náplní Kloatzen (sušené hrušky, vařené a nakrájené)

Kniekiechl  na tuku pečené kulaté kynuté těsto

Krapfen  fritované těsto s náplní nebo bez náplně

Minggelen  malé kynuté koblihy bez náplně

Muas  vařené mléko s přimíchanou moukou

Plent  Tuhá kaše z kukuřičné krupice

Pressknödel  na placato zmáčknuté sýrové knedlíky, které se nejdříve opékají a poté vaří

Saure Schwartlen  vařená kůže ze špeku s octem a olejem

Saure Suppe  „Brennsuppe“ s dršťkami (bachor)

Schlutzer  těstovinové taštičky se špenátovou nebo tvarohovou náplní

Schnalser Nudel   Pokrm zapečený v tuku z žitné mouky a tvarohu

Schneemilch  krémový dezert z chleba, jablek a skořice

Schöpsernes  Masový pokrm z jehněčího nebo skopového masa

Schupfnudel  malé, ručně dělané nudličky z bramborového těsta

"Schwarzplentene knedlíky“  knedlíky z pohankové mouky

„Schwarzplentener Kuchen“  koláč z pohankové mouky

„Schwarzplentener Riebl“  pečená, strouhaná palačinka z pohankové mouky

„Strauben“  těsto tvarované do spirály v horkém tuku

„Surfleisch“  uzené vepřové maso

Tirtlen  na tuku pečené, většinou zelím nebo tvarohem plněné placičky

Zieger  slaný alpský sýr ve tvaru kužele z kravského mléka.

Co jsou to Strauben, kde se vaří Kesselfleisch a čemu říkají zemědělci "Plent"? Nebojte se, s námi se stanete skutečným znalcem Jižního Tyrolska. Vysvětlíme vám více než 15 typických venkovských jídel s vlastními tyrolskými jmény.


Äpfelkiechl  kolečka jablek zapečená v těstíčku

Buchteln  Kynuté těsto plněné džemem

Bauerngröstl  vařené hovězí s restovanými brambory

Brennsuppe  hnědá jíška („Einbrenn“) vařená s polévkou

Erdäpfelblattlen  na tuku opečené taštičky z bramborového těsta

Fleischkrapfen  mleté placičky

Geselchtes  Uzené maso z vepřového, hovězího nebo zvěřiny

Grüne Zaache  na tuku pečené taštičky z bramborového těsta se špenátovou náplní

Kaiserschmarrn  pečené palačinky

Kaminwurzen  uzené, na vzduchu sušené klobásy

Kesselfleisch  Vepřová krkovice vařená v hrnci s kořalkou

Kloatzenkrapfen  Koblihy z těsta s náplní Kloatzen (sušené hrušky, vařené a nakrájené)

Kniekiechl  na tuku pečené kulaté kynuté těsto

Krapfen  fritované těsto s náplní nebo bez náplně

Minggelen  malé kynuté koblihy bez náplně

Muas  vařené mléko s přimíchanou moukou

Plent  Tuhá kaše z kukuřičné krupice

Pressknödel  na placato zmáčknuté sýrové knedlíky, které se nejdříve opékají a poté vaří

Saure Schwartlen  vařená kůže ze špeku s octem a olejem

Saure Suppe  „Brennsuppe“ s dršťkami (bachor)

Schlutzer  těstovinové taštičky se špenátovou nebo tvarohovou náplní

Schnalser Nudel   Pokrm zapečený v tuku z žitné mouky a tvarohu

Schneemilch  krémový dezert z chleba, jablek a skořice

Schöpsernes  Masový pokrm z jehněčího nebo skopového masa

Schupfnudel  malé, ručně dělané nudličky z bramborového těsta

"Schwarzplentene knedlíky“  knedlíky z pohankové mouky

„Schwarzplentener Kuchen“  koláč z pohankové mouky

„Schwarzplentener Riebl“  pečená, strouhaná palačinka z pohankové mouky

„Strauben“  těsto tvarované do spirály v horkém tuku

„Surfleisch“  uzené vepřové maso

Tirtlen  na tuku pečené, většinou zelím nebo tvarohem plněné placičky

Zieger  slaný alpský sýr ve tvaru kužele z kravského mléka.

Statky-vyhledávání

Šenky na statku

Oops, an error occurred! Code: 202410210650340416b65c