V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.
Home
Dovolená na statku
Tipy na dovolenou
Poznávání na statku

Poznávání na statku

Kreativní zima na statku: vaření, vyřezávání a hledání stop ve sněhu

Na dovolené na statku v Jižním Tyrolsku nehrozí nuda ani během chladných zimních měsíců – a nejen na děti čeká každý den zajímavý zážitek. Také dospělí si domů odvezou celou řadu poznatků o tradičním selském životě. Zde je několik tipů, co vše se lze na zimní dovolené naučit od sedláků:
<span>1</span> Výpomoc ve stáji

1 Výpomoc ve stáji

Malí zemědělci mohou sedlákům pomáhat při krmení telat. Když si na nohy natáhnou gumáky a obléknou pravou sedláckou zástěru, vypadají jako profíci.
Statek se zvíraty
<span>2</span> Výrobky pro velké i malé

2 Výrobky pro velké i malé

Když příroda ulehne k zimnímu spánku, věnují se sedláci už tradičně řemeslným činnostem. Spolu se svými velkými i malými hosty, kteří na statku tráví dovolenou, selky vykouzlí hotová umělecká díla z přírodních materiálů, ze dřeva či sena.
Anebo hosty zasvětí do výroby plsti
<span>3</span> Kreativita při vyřezávání

3 Kreativita při vyřezávání

Na statku Thalerhof v obci Feldthurns si mohou hosté ověřit své řemeslné dovednosti při vyřezávání . V rámci pravidelných seminářů pro větší děti, dospělé nebo všechny dohromady sedlák představuje osvědčené postupy, při kterých vznikají zajímavé předměty ze dřeva kaštanu, borovice limba či z lípy.
 
<span>4</span> Pozorování zvěře

4 Pozorování zvěře

Opravdové vzrušení přináší pozorování divoké zvěřespolu se sedlákem: Kdo umí být tichý jako myš a má trpělivost, spatří s trochou štěstí srny či zajíce. Malí návštěvníci statku se také naučí poznávat stopy zvířat ve sněhu.
Divoké zvěřespolu se sedlákem
<span>5</span> Kuchařský kurz se selkou

5 Kuchařský kurz se selkou

Když se statek ponoří do tmy a svítí jen vyhřátá světnice, domem se nese známá vůně cukroví. Malí hosté mohou pomáhat při přípravě těsta, vykrajování a zdobení , samotné pečení je však na selce. Ta v rámci kuchařského kurzu ráda prozradí některé fígle pro přípravu tradičních jihotyrolských pokrmů, jako jsou špekové knedlíky, taštičky Krapfen nebo sladké Strauben.
> Pečení chleba se sedlákem: Apartmány nebo pokoje k pronájmu
<span>6</span> Seznámení se selskou kulturou

6 Seznámení se selskou kulturou

Večer vždy nastává nejlepší chvíle k povídání: zájemci se od svých hostitelů dozví při svařeném víně nebo dětském punči a u teplých kamen mnoho zajímavostí o jihotyrolských mýtech, legendách a tradicích.
Seznámení se selskou kulturou