V souvislosti se směrnicí 2009/136/EU vám sdělujeme, že tyto internetové stránky používá vlastní cookies a cookies třetích stran, aby fungovala efektivně navigace a bylo možné bezproblémově využívat funkcionality.

Paní domu Vás zve ke stolu

Pozvání do selského šenku

Užívat si u sedláků znamená, užívat si přímo u zpracovatelů. To se ukáže vždy v kuchyni na statku, v království selky. Ta umí vykouzlit nejrůznější lahůdky převážně z vlastních produktů: suroviny jsou nefalšované, čerstvé a zdravé, nabídka odpovídá sezoně a přináší na stůl rozmanité chutě.

Slavná je jihotyrolská svačinka - Marende , kterou tvoří domácí selský špek, klobásky Kaminwurzen a uzené maso, uzeniny a sýry a také chutný selských chleba. K tomu se podává dobré víno, které vše kulinářsky podtrhuje.

Mezi teplé předkrmy patří domácí taštičky Schlutzer a Tirtlen, ale také polévky, knedlíky a noky.

Tradiční selské speciality pokračují v nabídce hlavních jídel: vydatné selské pochoutky Bauernschöpsernes, Bauernbratl, nakládané vepřové maso a domácí klobásky, jejichž recepty patří k tajemstvím každého statku. Jako přílohy se podávají chutné brambory a kořeněné kyselé zelí.

Ale také selské sladkosti jsou pokušením: taštičky Krapfen s různými náplněmi od meruňkových marmelád přes tak zvané „Kloatzen“ (sušené hrušky) až po mák, trhanec, Kniakiachl a štrúdl na všechny způsoby potěší každého mlsotu.

> Šenky Buschenschank a Hofschank v Jižním Tyrolsku
> Selská jídla v Jižním Tyrolsku - vysvětlivky
> Recepty z Jižního Tyrolska